Subway stopt met het gebruik van plastic rietjes

Restaurantketen Subway is met ingang van 1 november van dit jaar gestopt met het gebruik van plastic rietjes. We zien tegenwoordig steeds meer dat allerlei bedrijven milieubewust zijn. Ook fastfoodketens houden zich vaker bezig met de effecten van de bedrijfsvoering op het milieu. Zo zagen we eerder al dat Starbucks experimenteert met een prijsverhoging op bekers die slecht zijn voor het milieu. Maar dat Subway nu het gebruik van plastic rietjes compleet uitbant, is in Nederland nog niet eerder voorgekomen. Subway is dan ook het eerste fastfoodrestaurant die dit doet.

Meer milieubewuste maatregelen

Volgens Subway is het niet meer verstrekken van de plastic rietjes niet een maatregel die op zichzelf staat. Het bedrijf voert namelijk nog meer maatregelen in om de milieubelasting zo klein mogelijk te maken. Zo zet Subway zich in om de voedselverspilling onder 1% te krijgen. Dit doel wordt hopelijk behaald door de broodjes en salades van de Subway niet van te voren te maken. Zo worden de boordjes niet allemaal van tevoren gebakken, maar ook gedurende de dag. Daarnaast worden de verschillende groenten ook gedurende de dag gesneden als het aantal bestellingen toeneemt. Op deze manier wordt voedselverspilling tegengegaan.

Minder gebruik van plastic

Vanaf november van dit jaar gebruikt Subway dus geen plastic rietjes meer. Maar het gebruik van plastic wordt al eerder beperkt. Zo worden de frisdranken sinds juli 2018 met minder plastic verpakt. Op deze manier is het gebruik van plastic afgenomen. Deze besparing op zich heeft al tot een beperking van 5400 kilo aan plastic geleid. Het streven is om de verpakkingen op zo’n manier te maken dat deze compleet te recyclen is. Op deze manier wordt het gebruik van plastic nog meer verminderd.

Reactie's

Reactie toevoegen

mood_bad
  • Er zijn nog geen reactie's geplaatst. Wees de eerste!
  • chat
    Reactie toevoegen
    keyboard_arrow_up