Welk fastfoodrestaurant komt op het XL Businesspark?

De stad Almelo krijgt een nieuw fastfoodrestaurant. Dit restaurant komt te liggen bij het XL Businesspark Twente. Het staat echter nog niet vast welk fastfoodrestaurant hier gevestigd zal worden. Naast een fastfoodrestaurant zal ook een nieuw tankstation op het bedrijventerrein gevestigd worden. De gemeente heeft hiervoor een aanbesteding openstaan. Middels een aanbesteding wordt het voor bedrijven mogelijk om een offerte in te sturen waarbij zij kenbaar maken zich op het bedrijventerrein te willen vestigen. De gemeente zal vervolgens met inachtneming van de verschillende offertes en aspecten de opdracht aan een fastfoodrestaurant en tankstation gunnen.

Keuze uit fastfoodrestaurants

Eerder schreven wij al dat het aantal fastfoodrestaurants in Nederland snel toeneemt. Denk hierbij aan de komst van Taco Bell, Five Guys en Dunkin’ Donuts. Deze fastfoodrestaurant breiden het aantal vestigingen snel uit. Restaurants zoals Five Guys breiden zich in het bijzonder snel uit in Nederland. Zo zijn dit jaar alleen al twee vestigingen in Rotterdam geopend. Ook Dunkin’ Donuts breidt het aantal vestigingen razendsnel uit. Het is dan ook mogelijk dat één van deze nieuwe fastfoodrestaurant aanbiedt om een restaurant op het XL Businesspark te openen. Daarnaast kunnen uiteraard ook de wat bekendere ketens, zoals McDonalds, zich inschrijven bij de aanbesteding. Het is uiteindelijk aan de gemeente om de knoop door te hakken en een restaurant te kiezen.

Datum van het nieuwe restaurant

Als de gemeente tijdig een besluit neemt omtrent de keuze voor een restaurant, wordt in Q2 van volgend jaar begonnen met de bouw van een nieuw restaurant. Dit betekent dus dat de bouw ergens in de maanden april, mei of juni zal beginnen. Wanneer het restaurant geopend zal worden is niet bekend, maar dit zal naar alle waarschijnlijk vlak na de bouw zijn.

XL Businesspark Twente

Het XL Businesspark is gunstig gelegen voor de fastfoodrestaurants die zich hier willen vestigen. Zo is de locatie goed bereikbaar door de nabijgelegen A35. Voor de nieuwe restaurants in Nederland, zoals de eerder genoemde Taco Bell, Five Guys en Dunkin’ Donuts, kan een vestiging in Almelo extra gunstig uitpakken, omdat de meeste locaties nu in de Randstad zijn gelegen. Door een locatie in Almelo te openen worden de producten voor een groter publiek bereikbaar.

Reactie's

Reactie toevoegen

mood_bad
  • Er zijn nog geen reactie's geplaatst. Wees de eerste!
  • chat
    Reactie toevoegen
    keyboard_arrow_up